Vrouwen Grasshoppers winnen dik

Joris Zandbergen
Basketbal

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers konden zich tegen Rotterdam Basketball concentratieverlies in het derde kwart veroorloven. In de overige kwarten maakte het team van coach Rick Driessen een prima indruk, en de Katwijksen gaven laagvlieger Rotterdam in Cleyn Duin weinig kans: 85-52.

Na een gelijkopgaand begin versnelde de Katwijkse ploeg. Met driepunters luidden Mia Hordijk en de Spaanse aanwinst Irene Sanchez Gomez een 12-0 tussensprint in. Na tien minuten gaf het scorebord 25-10 aan. Iris Govers had een belangrijk aandeel in dit kwart met acht punten.

Na nog eens een 9-0 run van de thuisclub aan het begin van het tweede kwart was er van spanning geen sprake meer. In die tweede periode lag het spel even stil wegens een blessure van Willemijn Kallenberg. De in Leiderdorp geboren speelster van Rotterdam was net terug na gerevalideerd te zijn van een zware knieblessure, en leek nu opnieuw dat gewricht ernstig te blesseren. Haar teamgenoten en opponenten waren even van slag. ,,Bij ons trekt het ook bleek om de neus want wij zitten met twee vergelijkbare blessures’’, zei Driessen. In het derde kwart was de concentratie weg bij Grasshoppers. Rotterdam kwam terug van 52-28 naar 60-44. ,,In het vierde kwart stonden we er weer’’, aldus Driessen. De zege was alsnog ruim.

Scores Grasshoppers: Van der Plas 14, Govers 12, F. Kuijt 12, Driessen 11, Sanchez Gomez 11, Hordijk 10.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.