Noordwijk vergroot zorgen Spakenburg

Redactie Leidsch Dagblad
Noordwijk

Noordwijk heeft de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld met 4-2 gewonnen van Spakenburg. De regerend landskampioen is daardoor weggezakt tot onder de degradatiestreep.

Noordwijk begon uiterst moeizaam aan de wedstrijd en kwam op een 0-1 achterstand door een fraaie uithaal van Ricky van den Bergh. Spits Kees 'Pier' Tol zorgde kort voor rust voor de ommekeer met een fantastische volley: 1-1. Na rust ging Noordwijk veel soepeler combineren en liep het uit naar een 3-1 voorsprong. Fraaie treffers waren het, van Stefan Mertens en opnieuw Tol.

Het geplaagde Spakenburg, dat vorige week wel won van rivaal IJsselmeervogels, kende nog wel een sterke fase. Dat leidde tot de 3-2 van Serdar Ozturk, die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Omdat Tol twee enorme kansen miste, bleef dat lang zo. In blessuretijd maakte invaller Safouane Cherkaoui het Noordwijkse feest compleet met de 4-2.

Na het laatste fluitsignaal ontstond een opstootje waarbij Railey Ignacio (Spakenburg) en Robin van Vliet (Noordwijk) betrokken waren. De gemoederen liepen hoog op. Beide spelers kregen de rode kaart omdat ze zouden hebben gespuugd. Dat ontkenden ze zelf.

Lees een uitgebreid verslag in het Leidsch Dagblad van maandag 1 oktober.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.