Kagia is al kansloos na één wedstrijd

Hennie Kanbier
Lisserbroek

Kagia blijft vrijwel zeker derdeklasser. De ploeg van Anton Wijsman werd in de eerste confrontatie afgeschminkt door Monnickendam (0-6).

De trainer van Kagia moest noodgedwongen schuiven met zijn formatie, vooral in defensief opzicht. Zo werden Aron Driessen en Roy Hogewoning centraal achterin gemist vanwege blessures. Kevin Robelus was geschorst en kon niet spelen als vervanger in het hart van de defensie.

De noodgedwongen aangepaste samenstelling was mede bepalend voor de grove nederlaag. In de beginfase had de nummer twee uit 3A in West I al meteen het heft in handen en na vijf minuten was het al 0-1 door Tom Pruim. Pas na een kwartier kon de thuisploeg wat meer druk zetten en Rens Lamboo kwam met een ’krul’ in de buurt van de gelijkmaker. Danny Persijn maakte er echter na een half uur 0-2 van. Kort voor rust ging doelman Sander Hogervorst in de fout en dat werd weer afgestraft door Pruim, die in de extra tijd ook nog eens de 0-4 liet aantekenen.

Na de rust probeerde Kagia de schade nog wel te herstellen, maar het geloof nam met de minuut af. Luke van Rheenen nam de vijfde treffer voor zijn rekening vanaf de stip. Een handsbal, de aanleiding voor die strafschop, leverde Pascal Timmermans ook nog eens een rode kaart op. Daan Pruim wreef vlak voor tijd nog meer zout in de wond van de oranjehemden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.