Ter Leede raakt Henk Wisman kwijt aan Thaise club

Henk Wisman. Archieffoto: Hielco Kuipers

Redactie Leidsch Dagblad
Sassenheim

Twee weken voor de start van de voorbereiding moet topklasser Ter Leede op zoek naar een nieuwe trainer. Henk Wisman heeft een contract getekend bij Chiangrai United FC, een club uit de Thaise Premier League. ,,Ik doe het'', liet Wisman maandagochtend weten aan de Sassenheimse club.

Afgelopen week werd al bekend dat Wisman contractonderhandelingen voerde met de Thaise club, die halverwege het seizoen in degradatienood verkeert. De laatste plooien zijn nu gladgestreken. De geroutineerde Wisman maakte Ter Leede tijdens zijn eenjarige verblijf op De Roodemolen kampioen van de hoofdklasse A.

Clubvoorzitter Jaap Wijntjes heeft 'een dubbel gevoel' bij het vertrek van Wisman. ,,Aan de ene kant teleurstelling. We raken een vakman kwijt, die ons kampioen gemaakt heeft. Maar ik heb ook begrip voor zijn keuze. Henk kan zich in de Thaise Premier League flink verbeteren. En het moet gezegd: hij heeft zich tegenover Ter Leede keurig aan de afspraken gehouden.''

Ter Leede begint op 15 juli aan de voorbereiding. De club wil zo snel mogelijk, het liefst deze week nog, een opvolger van Wisman presenteren. ,,Er circuleren altijd shortlists, maar ik ga geen naam noemen'', aldus Wijntjes.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.