Bouwplannen Bever in Noordwijk een stap dichterbij

Peter van der Hulstp.van.der.hulst@hollandmediacombinatie.nl
Noordwijk

Een allesomvattende overeenkomst over bouwplannen op prominente plekken als Gat van Palace, het Vuurtorenplein en de Zeereep in Noordwijk lijkt aanstaande. De gemeente spreekt nu hardop over een ’intentieverklaring’ en dat is een doorbraak.

Tussen Noordwijk en projectontwikkelaar Bever Holding wordt al meer dan 25 jaar gesproken over majeure bouwprojecten. Hoewel eerder al vergunningen werden verleend, zijn er nooit stenen op elkaar gezet. Sinds Bever Holding van vastgoedondernemer Ronnie van de Putte samenwerking is aangegaan met VolkerWessels lijkt alles in een stroomversnelling te komen.

Van een huwelijk tussen de vastgoedbedrijven en gemeente is nog geen sprake, maar de aankondiging voor de plechtigheid ligt er op zijn minst. Wethouder Hans Bakker deelde donderdagavond aan de gemeenteraad mee waarover tussen alle partijen wordt gesproken. Zo wil Noordwijk ’een integrale, duurzame aanpak’. Zo wordt verder gekeken dan alleen de bouw van woningen, maar ook naar faciliteiten voor recreatie, werken, winkelen en parkeren. In de intentieverklaring moeten harde afspraken worden gemaakt over waar en hoeveel er gebouwd gaat worden. Ook wordt gekeken naar openbare parkeerruimtes. Daaraan is momenteel een gebrek. Ook het tegen het duin liggende Palaceplein wordt bij de plannen betrokken. Alles moet uiteindelijk leiden tot een samenwerkingsovereenkomst tussen partijen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.