Katwijk is Rienstra kwijt aan Heracles

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Topklasser Katwijk is zijn aanwinst Daan Rienstra alweer kwijt. De middenvelder tekende dinsdag een tweejarige overeenkomst bij eredivisionist Heracles.

Katwijk had hoge verwachtingen van de talentvolle speler. Rienstra, die in de jeugd bij Ajax en Feyenoord voetbalde, stond ook in de belangstelling van RKC, maar kon daar geen contract afdwingen. De Noord-Hollander was overgekomen van zondagtopklasser ADO '20.

Afgelopen zaterdag speelde de voetballer nog mee in het oefenduel van Katwijk tegen FC Oss. Hij zou vandaag met zijn vriendin en ouders voor een vakantie vertrekken naar Griekenland, tot plots Heracles belde. Scouts van de club uit Almelo bekeken Rienstra zaterdag en raakten overtuigd.

Bij Heracles voetbalt al zijn drie jaar oudere broer Ben Rienstra. Katwijk-trainer Cees Bruinink reageerde maandagavond hevig teleurgesteld. ,,Het is heel mooi voor die jongen, maar buitengewoon zuur voor ons. Het is duidelijk dat de technische commissie en technische staf van Katwijk nog geen vakantie hebben.''

De club moet op zoek naar een geschikte vervanger.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.