Concurrentie van nieuwe outlet Zoetermeer

Loman Leefmans
Zoetermeer/regio

Winkelcentra in Leiden en omgeving krijgen er een grote concurrent bij. Op en rond het Zoetermeerse stadshart komt een nieuw outletcentrum. Althans, dat is het plan van Provast.

De projectontwikkelaar wil het nieuwe centrum, waar bekende merken hun onverkochte of verouderde modellen aanbieden, in 2018 af hebben. Het gaat om tienduizenden vierkante meters winkel- en parkeerruimte, met de naam Holland Outlet Mall.

Het Leidse centrummanagement durft de concurrentie met de binnenstad wel aan. ,,Leiden heeft natuurlijk een bijzondere, historische binnenstad'', aldus woordvoeder David Lansen. ,,Voor andere centra in Leiden en de plaatsen daar omheen, ligt dat anders. Die moeten er slim op inspelen.''

Concurrentie

Nederland telt momenteel drie grote outletcentra; in Lelystad, Roermond en Rozendaal. Plannen om er ook een van de grond te krijgen in het grensgebied van Bleiswijk en Zoetermeer (Bleizo) strandden vorig jaar. De provincie hield het tegen met het argument dat bestaande winkelcentra, ook in de Leidse en Alphense regio, onverantwoord veel concurrentie werd aangedaan.

Bovendien wil Zuid-Holland geen grote centra langs snelwegen. Daarom kon Bleizo worden tegengehouden en momenteel ook de grote sportwinkels van Decathlon. Het geheel overdekte outletproject dat Provast nu voor ogen heeft, komt echter bij een bestaand winkelgebied.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.