Voorschoten ’97 legt zich neer bij opmerkelijk besluit KNVB

Hielke Biemond
Voorschoten

Het besluit van de KNVB om onder druk van de rechter de degradatie van HVV uit de tweede klasse ongedaan te maken, verbijstert Voorschoten ’97. Toch vecht het zondagteam het besluit van de voetbalbond niet aan. ,,Wij hebben geen poot om op te staan en zijn geen partij in deze zaak’’, verklaart trainer Huib van Oostrom Soede.

Zijn team won in een beslissingswedstrijd van HVV, waardoor die club degradeerde. Voorschoten ’97 moest de nacompetitie in en redde het daarin niet.

In de verlenging van de beslissingswedstrijd maakte de scheidsrechter een fout: hij gaf Voorschoten ’97-speler Wout Adriaanse een gele kaart, maar noteerde die per ongeluk bij diens rugnummergenoot van HVV, Kevin van den Broek. Die speler kreeg kort daarna onterecht zijn tweede gele kaart.

HVV protesteerde op dat moment niet, maar greep de later ontdekte fout later aan om naar de voorzieningenrechter te stappen. Die oordeelde dat vrijwel de gehele verlenging binnen een week moest worden overgespeeld. De KNVB zag dat niet zitten en besloot HVV alsnog toe te laten tot de tweede klasse.

Trainer Van Oostrom Soede vindt het oliedom dat zijn spelers Wout Adriaanse en Eelke van Dijken het bestuur van HVV hebben geholpen aan ontlastende verklaringen.

Het besluit om de degradatie van de Haagse club ongedaan te maken, heeft geleid tot een herindeling. De nieuwe tweede kasse C: Concordia, Den Hoorn, DONK, DOSR, DVV Delft, Foreholte, Groeneweg, Meerburg, RKDEO, ROAC, RVC ’33, TOGB, Teylingen, Wippolder.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.