Nieuwe volkstuinen 'niet in polderhart'

Loman Leefmans
Leiden

Extra volkstuinen aanleggen in de Leidse Oostvlietpolder is prima. Maar niet in het ’hart van de polder’, tussen de twee bestaande volkstuincomplexen in. Dat stelt belangengroep Vrienden van de Oostvlietpolder (VvdO), die het onderwerp bij de plaatselijke politiek gaat aankaarten.

Door heel Leiden moesten de afgelopen jaren kleine volkstuincomplexen verdwijnen. Daarom werd afgesproken dat er elders nieuwe tuintjes moesten komen. De Oostvlietpolder, tussen rijksweg A4 en De Vliet, werd daarvoor aangewezen. Daar liggen al twee langgerekte tuincomplexen en als het aan de gemeente ligt, wordt het gebied daartussen gebruikt voor de beoogde uitbreiding van het Leidse volkstuinareaal.

Groene entree

Dat vindt de VvdO maar niks, want dan wordt ’het open slagenlandschap met zijn mooie doorkijkjes’ aangetast. VvdO heeft niet alleen kritiek op het gemeentelijke voornemen, maar heeft ook een betere plek op het oog. Dan gaat het over het meest oostelijke deel van de Oostvlietpolder, langs de Vrouwenweg en nabij polderpark Cronesteijn.

Een volkstuincomplex op die plek versterkt de groene entree van Leiden en zorgt ervoor dat de Vlietweg niet nog meer verkeer te verwerken krijgt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.