Bewoners gered uit brandend bedrijfspand in Leiden [video]

Leiden

[UPDATE] Bij een brand in een bedrijfspand aan de Rooseveltstraat in Leiden moest de brandweer woensdagmiddag drie mensen bevrijden, die op de bovenverdieping van het gebouw ‘woonruimte' huurden.

De huurders, op blote voeten, klommen via een brandweerladder naar de veiligheid. Eén raakte licht gewond aan zijn hand; alle drie hadden rook ingeademd en werden door een ambulanceverpleegkundige gecontroleerd.

De brandweer beukte de toegangsdeur in, om bij de brandhaard te komen. Het vuur, dat in het keukentje vlak bij de trap naar beneden ontstond, was snel onder controle.

Op het industrieterrein aan de Rooseveltstraat worden veel bovenruimten illegaal bewoond. Aan de westkant van de straat, waar ook het gebouw staat waar de brand uitbrak, worden die praktijken door de gemeente sinds kort gedoogd, met het oog op toekomstige woningbouwontwikkelingen. Maar de illegale bewoning zorgt voor veel discussie onder de ondernemers op het industrieterrein.

Een van hen, Ruud Breedveld: ,,Ik heb de gemeente gewaarschuwd dat ze moeten gaan handhaven. Ze doen het niet en dan krijg je dit soort toestanden. De gemeente is medeschuldig, de gemeente doet niks.’'

Een woordvoerster van de brandweer: ,,Gelukkig is het goed afgelopen. Als dit ’s nachts was gebeurd en niet zo snel was ontdekt, had het wel eens anders kunnen gaan.''

Foto’s Toon van der Poel en Holland Media Combinatie

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie