Gemankeerd DIOK onderuit in Den Bosch

Tessa de Wekker
Rugby

De rugbyers van DIOK hebben in de eerste play-off ronde een onverwacht grote nederlaag geleden. In Den Bosch werd het tegen The Dukes 62-7. In Hoek van Holland verloor The Bassets hun eerste ronde van de play-offstrijd. Bij The Hookers werd het 18-10.

In Brabant verloor DIOK voornamelijk van zichzelf. Miscommunicatie in de afgelopen weken over de juiste datum voor de eerste ronde van de play-offs had er toe geleid dat een groot deel van de DIOK-selectie de koffers al had gepakt en in aanloop naar de kerstdagen elders verbleef.

En dus stond er een gemankeerde Leidse selectie op het kunstgras van The Dukes. Wonder boven wonder hield die ploeg het toch nog lang voltegen de titelkandidaat. DIOK hield de tegenstander 20 minuten op 0-0, maar had toen al zoveel energie gebruikt dat het niet lang meer kon duren voor er punten op het scorebord kwamen.

Toen ook nog steunpilaar Diego Duijn, na een ongelukkige botsing, met een hoofdwond het veld moest verlaten was het over. De thuisclub stond bij rust op een 22-0 voorsprong, waarna het in de tweede helft doorstoomde naar 62-7. Thom de Ruijter en Freek de Romijn zorgden voor de enige Leidse punten.

The Bassets

In Hoek van Holland hield The Bassets het lang spannend tegen de koploper van het rechter rijtje The Hookers. Met vijfpunters van Donald Gaga en captain Abel Ripine kwam de ploeg van coach Phil Leck op een 5-10 voorsprong bij rust. Tot dan werd er scherp en slim gespeeld en had The Hookers op eigen veld veel problemen met een enthousiast The Bassets.

Bij The Bassets ontbrak scrum-half Roger Scheffer, die kampt met een kuitblessure. Ook Daniel Smith en Damian Stevens zijn nog geblesseerd. Leck hoopt dat hij het trio na de winterstop weer kan opstellen.

In de tweede helft bleef het lang spannend, speelden de gasten gewaagd rugby en zetten de tegenstander onder druk. Maar zoals al vaker dit seizoen waren het kleine fouten in de defensie die de Sassenheimers uiteindelijk funest werden en de verliespartij inluidden. Het werd uiteindelijk 18-10 voor de thuisploeg.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.