Een lange nabespreking

© Foto Hielco Kuipers

Tessa de Wekker
Voorschoten

Waar het bezoekende Asvion na het laatste fluitsignaal zich vrij snel klaarmaakte voor de weg naar de kleedkamer, hield Forescate-trainer Willem Kauffmann zijn ploeg nog even bij elkaar na het onfortuinlijke gelijkspel (1-1).

Eerste punt in de nabespreking van Kauffmann was dat de Voorschotenaren ’nog een stap moeten maken in volwassenheid’. Forescate liet zich tegen Asvion te veel provoceren en was te veel met andere dingen bezig dan hockeyen.

Trekkend, duwend en pratend ging Forescate helemaal mee in het spel van de bezoekers. ,,Daar moeten we boven staan en volwassen in worden. Ik heb me hardop afgevraagd of als wij eerste klasse willen gaan hockeyen, we die stap dan niet snel moeten gaan maken’’, bekritiseerde Kauffmann het gedrag van zijn ploeg.

Ook volgens aanvoerder Yannick van der Haas moet Forescate mentaal nog een stap maken. ,,Zij spelen een beetje anti-hockey. Vorige keer hebben we ook gelijkgespeeld tegen Asvion en verliep de wedstrijd eigenlijk op eenzelfde manier. Het is dan wel zonde dat je zo op precies dezelfde manier punten verspeeld’’, aldus Van der Haas.

Inzakken

Het volgende punt in de wedstrijdevaluatie was het Voorschotense spel. Dat was ondanks een duidelijke tactiek niet helemaal naar de wens van Kaufmann gegaan.

Forescate had ervoor gekozen om in te zakken en het initiatief bij de tegenstander te laten. Door snel om te schakelen in balbezit moesten er dan kansen komen voor de ploeg van Kaufmann. In de beginfase kwamen er zo kansen voor Paul ten Have, Maurits Lindner en Ivo ten Have. Alleen misten al hun pogingen net wat precisie. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Forescate slordiger in de passing waardoor het niet vaak in de cirkel van de tegenstander kwam. ,,We zijn met uitzondering van de beginfase niet vaak genoeg gevaarlijk geweest. We hebben ook maar een strafcorner gekregen. Ook dat moet beter’’, vertelde Kauffmann.

Het rumoerige slot van de wedstrijd ontbrak ook zeker niet in de wedstrijdanalyse. In die rommelige slotfase kreeg Forescate de enige strafcorner van de wedstrijd. Romano van der Hooft bleek er ook maar een nodig te hebben om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Twee minuten later liep Forescate echter toch alsnog in de val van de provocerende bezoekers. Asvion forceerde en benutte een strafbal waardoor Forescate de belangrijke promotiepunten moest delen.

Positief

Toch zal Kauffmann de nabespreking positief en met goed nieuws hebben afgesloten. Want ondanks het mindere spel bleef Forescate voor de zeventiende maal op rij ongeslagen en het was al bekend dat koploper Berkel en Rodenrijs ook gelijk had gespeeld waardoor het gat drie punten blijft. Bovendien promoveren de nummers een en twee van de tweede klasse direct naar de eerste. ,, We zijn bezig aan een bovenverwacht goed seizoen. We focussen ons nu volledig op promotie. Kampioen worden is daarbij dan eigenlijk nog leuk meegenomen’’, zei Kauffmann. En toen was het tijd voor een warme douche.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.