Noordwijk blijft in de hoofdklasse

Hielke Biemond
Veenendaal

Het gevoelsmatig al veel te lange verblijf van vv Noordwijk in de hoofdklasse wordt met minimaal een seizoen verlengd. Het eveneens naar promotie smachtende DOVO was in de eerste ronde van de nacompetitie over twee wedstrijden te sterk. De 2-3 nederlaag uit de heenwedstrijd kon dinsdagavond in Veenendaal bijna worden goedgemaakt, maar in de verlenging ging het alsnog mis (3-1). Clubman Andries Wendt heeft daardoor een moeizaam seizoen niet kunnen redden in zijn derde periode als interim-trainer.

Noordwijk moet de harde constatering doen dat promotie dit seizoen niet dichterbij is gekomen. Integendeel.

Vorig seizoen werd de koppositie na lange tijd verspeeld, in deze jaargang heeft de zelfverklaarde titelfavoriet geen wedstrijd bovenaan gestaan. In de nacompetitie ging het vorig seizoen in de slotfase van de finale mis, nu al in de eerste ronde. Tegen een beduidend sterker team dan vorig jaar, dat wel.

Niet alleen op basis van de rijke historie vindt Noordwijk zichzelf thuishoren op een hoger niveau dan de hoofdklasse, ook de nieuwe accommodatie draagt bij aan die overtuiging. Maar hoe langer het duurt om terug te komen, hoe moeilijker het wordt.

De grote naam is dan niets meer waard. Vraag maar aan het eveneens roemruchte DOVO, dat al zes seizoenen is blijven steken in de hoofdklasse. Die druk vertaalde zich in felheid binnen de lijnen.

Net als in de heenwedstrijd deden de aanvallend ingestelde teams weinig voor elkaar onder, maar toonde DOVO aan over iets meer kwaliteit te beschikken. Het team van Wendt kreeg wel steeds meer controle over de wedstrijd.

Middenvelder Diederick Hoogerwaard, die vorige week node werd gemist, had een belangrijk aandeel in dat volwassen spel. Daar stond tegenover dat Noordwijk lange tijd te weinig tot vloeiende aanvallen kwam, terwijl DOVO herhaaldelijk gevaarlijk werd.

Na rust ging Noordwijk steeds meer aandringen. De trainer zette dat offensief kracht bij door de snelle aanvaller Denzel James in te brengen. Hij zag de nervositeit bij de tegenstander toenemen en voelde aan dat een verlenging binnen handbereik kwam. De ingreep van Wendt pakte perfect uit. Zoon Emiel kopte de bal feilloos binnen uit een strakke voorzet van invaller James (0-1).

In de spannende slotminuten hadden beide teams een verlenging kunnen voorkomen: Noordwijker Tjeerd Westdijk liep de bal bijna binnen uit een indraaiende vrije trap; DOVO-spits Joshua Patrick was twee keer dicht bij een treffer.

In de verlenging kwam de thuisploeg los en bleef het een open wedstrijd. Terwijl Westdijk, Wendt en James misten namens Noordwijk, sloeg DOVO wel drie keer toe. Spits Quincy Arends zorgde met twee beheerste treffers voor een enorme ontlading in Veenendaal. Het lange wachten is mogelijk voorbij, terwijl het voor Noordwijk voortduurt.

DOVO-Noordwijk 3-1

78. Wendt 0-1. 99. Patrick 1-1, 113. Arends 2-1, 117. Arends.

Scheidsrechter: Bronsvoort. Toeschouwers: 1500.

Noordwijk: Amezrine, Smith, Bröcker, Le Congé, Manuputty, Dorothea, Goncalves (65. James), Westdijk, Hoogerwaard, Lomis (25. Duindam), E. Wendt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.