Lustrumfeest roeiclub afgelast na overlijden

Lustrumfeest roeiclub afgelast na overlijden
Hulpverlening donderdag aan de Alphense roeier.
© Archief
Alphen aan den Rijn

Het feestweekeinde van de jubilerende roeivereniging Alphen is afgelast.

Vanwege het plotselinge overlijden van een 72-jarige roeier, donderdagochtend in het Aarkanaal in Alphen aan den Rijn, vond de 40-jarige club het niet gepast om de festiviteiten dit weekeinde door te laten gaan. De man was lid van de roeivereniging.

De voor vrijdagavond geplande vlootschouw in het centrum van Alphen aan den Rijn, in aanwezigheid van burgemeester Spies, is geschrapt. Een reeks activiteiten voor kinderen en een feestavond in De Dijck in Woubrugge.

Het bestuur van de club was van plan ’groots’ uit te pakken voor het achtste lustrum, maar voorzitter Willemien Agterof laat op de website van de vereniging weten dat alle festiviteiten van de baan zijn.

De 72-jarige roeier die donderdag in Aarkanaal overleed, is een natuurlijke dood gestorven. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt na een uitvoerig onderzoek.

De man werd donderdagochtend iets na elf uur in het water aangetroffen door voorbijgangers., naast een lege roeiboot. Hij werd naar de kant gehaald en langdurig gereanimeerd.

Meer nieuws uit Leiden