Man vlucht met 200 km/u over de A4

De klemgereden man bij Breda.
© Foto politie
Zoeterwoude

Motorrijders van de politie Leiden hebben in de nacht van zondag op maandag op de A4 een automobilist achtervolgd die ruim 200 kilometer per uur reed.

Ze hadden de verdachte opgewacht op de A4, ter hoogte van de N11 bij Zoeterwoude.

Toen hij de agenten zag, ging de man er via een afgekruistse rijstrook vandoor en reed met 120 kilometer per uur over de vluchtstrook.

De man was door de politie opgemerkt op de A4 bij Hoofddorp toen hij in de richting Den Haag reed. Een automatische nummerplaatdetectiecamera (ANPR) gaf een melding door aan de meldkamer van de politie over een verdachte auto.

Diverse politie-eenheden postten bij de A4. Verkeer bij de N11 reed langzaam door werkzaamheden. Motorrijders van de politie Leiden Midden en Leiden Zuid zagen de auto staan in de file. Daarop ging de man in de Volkswagen Touran er vandoor.

De klemgereden man bij Breda.
© Foto politie

Op de A4 haakten meerdere politiewagens aan. De verdachte reed via de A15 en A16 naar Breda. Tussen Moerdijk en Breda wisten agenten van de Landelijke Eenheid de man in te sluiten met politieauto’s.

De verdachte ramde daarop een politiewagen in een poging te ontsnappen. Dat lukte echter niet.

Op het bureau bleek de man onder invloed van meerdere verdovende middelen. Hem wordt ook heling ten laste gelegd, evenals poging tot zware mishandeling/doodslag vanwege het rammen van de politieauto. Zijn rijbewijs is de man voorlopig kwijt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.