Miraculeuze promotie van Kickers ’69

Tessa de Wekker
Leiden

Zelf in blessuretijd de winnende treffer maken en horen dat de concurrent punten heeft verspeeld. Het overkwam Kickers ’69 in de uitwedstrijd tegen Altior. Dankzij de late 2-3 van Vincent van Breen veroverde de Leimuidense club in extremis de tweede plaats, goed voor promotie naar de derde klasse.

Kickers ’69 was dit seizoen lange tijd koploper, maar de jonge ploeg bezweek onder de druk. Ook gisteren ging het uiterst moeizaam. Altior kwam tot twee keer toe op voorsprong, via Danny Pieterse en Remco van der Jagt. Trainer Anton Broers van Kickers ’69 zag zijn ploeg via Jaimy van Dijk en Joey van den Berg op gelijke hoogte komen. Het inbrengen van Van Breen bleek een gouden wissel. ,,De missie is toch nog geslaagd’’, jubelde Broers. ,,Ongelooflijk.’’

FC Rijnland deed lang bovenin mee, maar leed tegen Warmunda de zevende nederlaag op rij (2-3). ,,Jammer dat deze jongens niet beseffen wat ze hadden kunnen bewerkstellingen’’, somberde trainer Ronald Mink. Zijn ploeg kwam via Boudewijn Kamphues en Piet Brandt nog wel op een 2-0 voorsprong. Warmunda trok via doelpunten van Soufian Maatoug (2) en Yassin Laachach de zege naar zich toe.

Docos

Kampioen FC Zoetermeer zorgde voor een sneu einde van het zondagvoetbaltijdperk bij Docos (1-6). De selectie maakte er het beste van door drie dagen lang met elkaar op stap te gaan. Jeffrey Zuidmeer zorgde voor het laatste doelpunt ooit van Docos op zondag.

Hekkensluiter Roodenburg zorgde voor een sensatie door met 0-6 te winnen bij subtopper GOL Sport. ,,Zij bewaarden zogenaamd alles voor de nacompetitie en mijn jongens hadden er zin in’’, sprak scheidend trainer Robin van Wieringen. Kamal Rhioues scoorde vier keer in de zeer eenzijdige Leidse derby, Mustafa Amghar maakte er twee.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.