VV Katwijk rouwt om overlijden Sander Molenaar

Teammanager Sander Molenaar met zijn vrouw en drie kinderen in januari tijdens de voor hem georganiseerde erewedstrijd bij VV Katwijk.

Teammanager Sander Molenaar met zijn vrouw en drie kinderen in januari tijdens de voor hem georganiseerde erewedstrijd bij VV Katwijk.© Archieffoto Orange Pictures/Erik van Kordelaar

Hielke Biemond
Katwijk

Teammanager Sander Molenaar van voetbalvereniging Katwijk is maandagavond op 38-jarige leeftijd overleden. De voormalig aanvoerder was al geruime tijd ernstig ziek. Hij maakte zaterdag via Facetime aan de spelersgroep bekend dat hij nog maar kort te leven had.

Dat zorgde voor grote verslagenheid bij de koploper van de tweede divisie, vijf minuten na een belangrijke 0-1 overwinning bij IJsselmeervogels.

De ziekte van Molenaar overschaduwt sinds november het succes van Katwijk. Toen liet hij in het ziekenhuis een plekje op een litteken controleren waar eerder een kwaadaardige vorm van huidkanker was weggehaald. Ineens bleken er volop uitzaaiingen te zijn.

(Lees hier: ’Een onvergetelijke avond voor Sander Molenaar’ [video])

De teammanager bleef zo lang mogelijk zijn taken uitvoeren, want voetbal was voor hem een welkome afleiding. „Ik leef niet met angst, maar ik ben wel bang”, sprak hij daarover.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VV Katwijk steunde hem in januari met een drukbezochte en emotionele erewedstrijd, waar clubs vanuit de gehele regio waren vertegenwoordigd.

,,Ik sta wekelijk perplex’’, sprak Molenaar die avond. ,,Ik wist dat er iets ging gebeuren, maar dit overtreft al mijn verwachtingen. Mijn club, mijn hart. Wat een onvergetelijke avond.’’

Molenaar laat zijn vrouw Danielle en drie jonge kinderen Demi, Luka en Dani achter.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.