Katwijk walst over pover DETO heen

Redactie Leidsch Dagblad
vriezenveen

Als daar nog enige twijfel over bestond, is die na dit weekend weggenomen: Katwijk is één van de voornaamste kandidaten voor de titel in de zaterdagtopklasse.

Met indrukwekkend machtsvertoon hervatte de ploeg van Cees Bruinink gisteren de competitie op bezoek bij hekkensluiter DETO Twenterand. De Tukkers werden negentig minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd en mochten zich uiteindelijk nog in de handen knijpen met 'slechts' een 1-8 nederlaag. Bij rust was het al 0-4, door goals van uitblinker Joost Leonard, Jeffrey Jongeneelen, Mike Owel en Donny van Oijen. In de tweede helft ging de Katwijkse galavoorstelling vrolijk verder en deden opnieuw Leonard (strafschop) en Martin van Eeuwijk van zich spreken. Via Vincent Bilanovic spartelde de arme thuisploeg nog wel wat tegen, maar het laatste woord was aan Jongeneelen, die met twee puntgave treffers de kers op de Katwijkse taart plantte. Domper op de feestvreugde was het uitvallen van aanvoerder Jordy Zuidam, met een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure.

Door de eclatante overwinning en de nederlaag van concurrent HHC Hardenberg bij Rijnsburgse Boys - de volgende tegenstander - is Katwijk opgerukt naar de tweede plaats en moet het alleen GVVV nog voor zich dulden.

En er was nog meer goed nieuws voor Bruinink. Tijdens het trainingskamp op Gran Canaria heeft de clubleiding toekomstgesprekken gevoerd met diverse spelers. Uitkomst daarvan is dat van het basiselftal van gisteren, met uitzondering van de naar Rijnsburg vertrekkende Van Eeuwijk, iedereen blijft. Bovendien hebben smaakmakers als Leonard, Jongeneelen, Van Oijen en Zuidam hun contract met twee jaar verlengd.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.