Barend van Zwieten wil terug op oude stek aan Alphense Hooftstraat

De eigenaren van Barend van Zwieten verwachten dat het nog anderhalf a twee jaar duurt voordat er een nieuw pand staat.

De eigenaren van Barend van Zwieten verwachten dat het nog anderhalf a twee jaar duurt voordat er een nieuw pand staat.© ANP

Annelies Karman
Alphen aan den Rijn

De winkel Barend van Zwieten wil terug naar zijn plek aan de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. De zaak werd vernield door de vallende kranen op 3 augustus.

De lijstenmakerij en tevens speciaalzaak voor teken- en schilderbenodigdheden zit al sinds 1926 aan de Hooftstraat. Om de tijd van de herbouw te overbruggen, zoeken de eigenaren een tijdelijke locatie, ergens in Alphen aan den Rijn.

,,De plek aan de Hooftstraat is voor ons hartstikke goed’’, zegt eigenaar Marcel van Rijn. ,,Net buiten het centrum, een goede aanrijdroute en altijd parkeerruimte voor de deur. Het waren onze panden, dus we kunnen terug.’’

Hij gaat er vanuit dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat het nieuwe pand af is. Voor een plek locatie wordt overal in Alphen gekeken.

,,Het vinden van een nieuwe locatie is belangrijk voor ons'', zegt Van Rijn. ,,Maar even belangrijk is het redden van aanwezige materialen die we in huis hadden om in te lijsten.'' Hij schat in dat er ongeveer vijftig werken van klanten in de zaak stonden. Het deel waar de lijstenmakerij zat, is het minst zwaar getroffen, dus hoopt Van Rijn dat er nog iets gered kan worden.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.