’Historische avond’ voor vijf bollengemeenten

Leon van Ast. Foto: Frans Roomer

Leon van Ast. Foto: Frans Roomer

Redactie Leidsch Dagblad
Bollenstreek

De Noordwijkse wethouder Leon van Ast sprak van een ’historische avond’. Vijf gemeenteraden in de Duin- en Bollenstreek, Lisse, Hillegom, Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout, zijn akkoord met intensieve samenwerking op tal van terreinen. In welke vorm dat gebeurt, wordt later dit jaar bepaald.

In alle dorpen zijn de uitkomsten van het eerder dit jaar gehouden Valentijnsberaad in Noordwijkerhout bekrachtigd. Tijdens die conferentie werd de wens uitgesproken om nauw samen te werken.

In Teylingen en Noordwijkerhout is het Valentijnsakkoord raadsbreed omarmd. In Teylingen lieten diverse fracties doorschemeren dat fusie het uiteindelijke doel moet zijn. ,,Als je heel nauw samenwerkt krijg je bestuurlijke drukte en wordt fusie aantrekkelijk’’, aldus D66-fractievoorzitter Rose Marie Keijzer. ,,Binnen vier tot acht jaar zien wij dat gebeuren.’’

In Lisse en Noordwijk waren wel opposanten. Zo voelt Nieuw Lisse er weinig voor om bevoegdheden uit handen te geven. Maar het amendement dat de fractie bij monde van Kees Schrama indiende, kreeg geen bijval.

Noordwijk telde één tegenstemmer: Dennis Salman.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.