Veertig miljoen voor verkeersprojecten in Alphen

Máximabrug in aanbouw

Máximabrug in aanbouw© Archief

© Leidsch Dagblad (archief)

1 / 2
Erna Straatsmae.straatsma@hollandmediacombinatie.nl
Alphen aan den Rijn

De komende vier jaar investeert Alphen aan den Rijn veertig miljoen euro in de aanleg en verbetering van wegen en bruggen.

Voor de uitvoering van het meerjarenprogramma Infrastructuurprojecten 2016-2020 is tien miljoen euro extra nodig, op een reeds bestaand budget van dertig miljoen.

,,Een heel groot deel van het geld hebben we al’’, aldus VVD-wethouder Tsaerd Hoekstra. ,,Dat komt uit bestaande budgetten voor onderhoud en aanleg of het komt via subsidies bij ons binnen.’’ De gemeenteraad moet nog instemmen met een extra budget van tien miljoen.

De komende twee jaar staat de aanleg van fietsparkeervoorzieningen op het programma, de reconstructie van de Prins Bernhardlaan, het omzetten van de kruispunten Hoorn en Eikenlaan in rotondes en aanpassing van de Dorpsstraat in Koudekerk aan den Rijn.

In de periode 2018-2020 is de verbreding van de Steekterbrug aan de beurt, de ondertunneling van de spoorwegovergang bij Leidse Schouw, aanleg van nieuwe fietspaden bij de Ten Heuvelweg en Ziendeweg en de verbreding van de brug Randenburg.

Hoekstra wil ook aan de slag met de voorbereiding voor de aanleg van een extra schakel in de rondweg om Alphen, met een weg door de Gnephoek. Die weg moet in het verlengde van de nieuwe Máximabrug komen, maar de aanleg daarvan is uitgesteld vanwege het ontbreken van geld. De Máximabrug is eind dit jaar klaar en moet Koudekerk verlossen van vrachtverkeer richting bedrijventerrein Hoogewaard.

,,De aanleg van zo’n rondweg zelf staat niet in dit uitvoeringsprogramma’’, aldus de wethouder. ,,Dat staat in de planning voor ná 2020. Maar wij vinden die rondweg nog steeds heel belangrijk. Dat betekent dat wel nog wel verder gaan met onderzoeken naar de aanleg.’’

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.