Onnodige wederopstanding van Alphen tegen Voorschoten ’97

Wout Adriaanse van Voorschoten’97 haalt uit.

Wout Adriaanse van Voorschoten’97 haalt uit.© Foto Hielco Kuipers

Welmoed de Lang
Alpen aan den Rijn

Alphen boog in het laatste kwartier van het duel tegen Voorschoten ’97 een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. De herrijzenis verdiende een compliment, maar de nummer twee had het aan de andere kant ook nooit zover moeten laten komen.

„Onze trainer zegt steeds, jullie kunnen alleen maar van jezelf verliezen”, zei Alphen-aanvoerder Dennis Boer. „Dat is inderdaad onze valkuil. We maken het onszelf soms nog te moeilijk.”

De ploeg kreeg een handvol meer dan uitstekende kansen, maar de prima keepende Abdel Kader Lamrabette bleek elke keer een sta in de weg. „Hij lag er steeds goed voor. Maar een paar keer deden wij het ook niet goed. Ik had zelf ook moeten scoren toen het doel leeg was.” Zijn schot, vlak voor rust, belandde echter op de lat en eerder raakte Dennis Uithol al de paal.

Het was typisch voor de onrustige en rommelige eerste helft. „Ons doel was om het spel van Alphen te ontregelen en ik denk dat dat aardig gelukt is”, zei Voorschoten-trainer Huib Oostrom Soede dan ook terecht. Zijn elftal kwam zelfs met een gelukje op 0-1, nadat een diepe bal op Niels van den Berg door een Alphense verdediger zo werd terug gekopt in de voeten van Radenko Nikic. De veel te ver uit zijn doel gekomen Shay Noorlander was uit positie om het afstandsschot te keren.

Na de 0-2 van Roy Elligens, uit een rebound na een corner van Nikic na krap een uur, leek het de dag van Voorschoten ’97 te worden. Oostrom Soede: „Met nog zeventien minuten op de klok moet je dan geen risico’s meer nemen en die voorsprong vasthouden. Je moet het niet meer mooi willen doen, maar die ballen wegschieten. Dan maar lang en jezelf de tijd geven je weer te organiseren. Maar dat moeten ze nog leren, het zijn jonge jongens.”

Bij Alphen gaf de ingevallen Marvin Fennich echter de energie, zin en doeltreffendheid die de ploeg tot dan toe ontbeerde. De handige dribbelaar scoorde direct na de 0-2 de aansluitingstreffer en gaf even later de assist op Jimmy Nieumeijer, die bij de tweede paal binnen kopte: 2-2. Trainer Rob Wolsleger had Fennich met een wisselbeurt willen ’prikkelen’ en dat leek te werken. Twee minuten voor het einde viel ook nog de 3-2 door Aatif el Bouny. „We wisten dat als we er in de tweede helft een schepje bovenop zouden doen, zij op een gegeven moment wel zouden omvallen”, was Boer overtuigd. „Zij waren conditioneel op een gegeven moment ook op. Die snelle 2-1 hielp natuurlijk, maar als je naar ons voetballende vermogen kijkt, dan zijn wij gewoon beter.”

De eerste plaats op de ranglijst, door de afgelasting van koploper KDO, is dan ook geen toeval voor Alphen. Boer: „Als we dit team intact houden, is er geen reden om nog van tegenstanders te verliezen.”

AVV Alphen: Noorlander, M. Boer, Nieumeijer, Nagtegaal, Smits (60. Hogeweg), El Bouny, D. Boer, Bolhandia, Uithol (50. Fennich), De Vries, Alla.

Voorschoten ’97: Lamrabette, Mulder, Van Veen, Hogewoning, Adriaanse, Nikic, Elligens (87. Van Beest), Hilders, Van den Berg, Kloeke, Van de Maas (59. Oerlemans).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.