’Wie van de drie’ in de derde klasse zaterdag

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Docos is winnaar geworden van de tweede periodetitel. Die basis was vorige week al gelegd met een zege op concurrent Kagia, maar nu gingen de punten ook mee naar Leiden na een bezoek aan Hazerswoudse Boys (0-1).

Nico van der Salm vond dat zijn manschappen een feestje moesten vieren vanwege het behaalde succes, maar was allerminst te spreken over het optreden tegen de degradatiekandidaat. ,,Het was tergend slecht van onze kant. Het baltempo lag dramatisch laag en dan is alle verrassing dus weg. Hier moeten we wat mee, want zo zullen we niet altijd wegkomen.”

Collega Manfred van den Bosch vond dat zijn ploeg het juist wel naar behoren had gedaan, maar sprak wel zijn zorg uit over de gebrekkige productiviteit van zijn team. ,,Gezien de uitslagen was dit uiteindelijk een beroerd weekend voor ons. We zullen in de maand maart moeten opstaan.”

Chris van Empel was, niet voor het eerst, de maker van het winnende doelpunt.

Kagia bleef in het spoor van de koploper door Floreant met 3-5 terug te wijzen. De Lisserbroekers scoorden in een fase van vier minuten drie goals. Rens Lamboo, Mark Zonneveld en Dirk Jan Ligtenberg waren trefzeker.

De thuisploeg deed voor de pauze nog iets terug, maar kort na rust vond Zonneveld het net wederom. ,,Daarna brachten we onszelf nog onnodig in de problemen, maar nadat Timo Sluymer scoorde was het wel gedaan met hun verzet’’, stelde trainer Anton Wijsman vast. ,,De tegenstand die we ondervonden was vooral van onszelf. Maar goed, we hebben de draad weer opgepakt na de nederlaag tegen Docos.”

Ook Koudekerk verzaakte niet en liet Oegstgeest tamelijk kansloos (4-2). Alex Redel: ,,Bij 3-0 was er niets aan de hand en hadden we het simpel moeten uitspelen. Opeens waren zij weer terug in de wedstrijd, maar met de in mijn ogen terecht gegeven strafschop was het over en uit.” Voor het gehavende Koudekerk scoorden Bas van Heerdt, Mike van Velzen, Jeroen van Munsteren en Sidney de Schepper (penalty). Dylan Dijkstra en Joep van Tulder deden wat terug voor de gasten. ,,We hebben in de eerste helft niet meegedaan en dat heb ik ze ook verweten. Eigenlijk zijn we dus te laat aan de wedstrijd begonnen en dan verdien je te verliezen”, zei de verliezende trainer Laurens van der Voort.

Lugdunum gaf niet thuis bij WDS (4-1) en is aan een povere serie bezig. Sergio Vrede scoorde nog wel de openingstreffer, maar na de rust legde de Leidse ploeg de loper uit voor de gastheer. ,,Als wij niet allemaal strijd leveren, komen er meer nederlagen aan. Ook tegen matige tegenstanders”, foeterde Henk de Cler.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.