Archeologen in Leiden voor Reuvensdagen

Caspar Reuvens.
© Publiciteitsfoto RMO
Leiden

Zo’n 550 archeologen uit heel Nederland komen op donderdag en vrijdag naar Leiden voor de jaarlijkse Reuvensdagen.

Tijdens het tweedaagse symposium, dat plaatsheeft in Holiday Inn, krijgen de archeologen de gelegenheid zich op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in hun vak. Het kan gaan om nieuwe opgravingstechnieken, nieuwe manieren om vondsten aan het publiek te presenteren, digitalisering en arbeidsmarktvraagstukken.

Hoofdspreker is hoogleraar middeleeuwse archeologie Carenza Lewis van de Universiteit van Lincoln. Zij zoekt naar manieren om het publiek bij archeologie te betrekken, door te laten zien dat vondsten ook veel zeggen over onze tijd, ’wie wij zijn’ en ’waar wij vandaan komen’.

De Reuvensdagen zijn vernoemd naar Caspar Reuvens, in 1818 de eerste directeur van het Rijksmuseum van Oudheden (RMO). Ze worden op wisselende plekken gehouden. Vorig jaar streken de archeologen neer in Heerlen. Het symposium in Leiden is een opmaat naar de viering van het 200-jarige bestaan van het RMO. Ook de faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden en Erfgoed Leiden zijn nauw bij de organisatie betrokken.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.