Passend slot dramatisch seizoenseinde Boshuizen

Passend slot dramatisch seizoenseinde Boshuizen / archieffoto HDC Media

Passend slot dramatisch seizoenseinde Boshuizen / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Het was een passend slot van het seizoen voor Boshuizen. Donderdag werd de negende strafschop de ploeg fataal. De eerste ronde van de nacompetitie tegen DEM bleek het eindstation. Na de titel is ook promotie naar de hoofdklasse een illusie.

Boshuizen begon sterk aan het duel. Dat moest ook wel, want de ploeg moest een 2-3 achterstand uit de eerste wedstrijd goedmaken. Na elf minuten opende Rafik El Ousrouti de score. Op slag van rust maakte DEM via Nico Scheffer gelijk. Vlak na de pauze zette El Ousrouti zijn ploeg weer op voorsprong. Ondanks de goede mogelijkheden voor de thuisploeg bleef het daarbij.

Ook in de verlenging werd niet gescoord, waardoor de loterij van de strafschoppenserie een beslissing moest brengen. Tot de negende penalty gingen de ploegen gelijk op. De rake trap van Yasini Ibrahimi bleek de beslissing, want even later schoot Arnold Amondo tegen de DEM-keeper. Tranen aan de Boshuizerkade. ,,Het mocht echt niet. Op deze manier uitgeschakeld worden past wel in ons seizoen'', vatte trainer Mario Koswal treurend samen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.