Strandfietsers zijn welkom in Katwijk

Alieke Hoogenboom
Katwijk

De individuele strandfietser mag bij wijze van proef toch langs de Katwijkse vloedlijn rijden. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de afdeling Wielersport van IJsclub Voorwaarts Katwijk.

In het vernieuwde strandbeleid mogen fietsers hun sport niet op het strand uitoefenen. De vereniging had een bezwaar ingediend, omdat het besluit niet past bij een gemeente die zich wil profileren als sportief en gastvrij.

’Met het strand beschikt Katwijk over het grootste offroad-parcours van Nederland. Laten we dit unique selling point vooral benutten’, betoogde voorzitter Dick van der Plas.

Geen ongelukken

Omdat de individuele strandfietser nog niet voor ongelukken heeft gezorgd, wil Katwijk het een jaar uitproberen en wordt er niet op gehandhaafd.

In Noordwijk en Wassenaar is fietsen op het strand niet toegestaan. De Katwijkse wethouder Jacco Knape zegde de gemeenteraad donderdagavond tijdens de bespreking van het strandbeleid toe met deze buurgemeenten in gesprek te gaan of zij een proef ook zien zitten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.