DIRK-supermarkt zet voet aan de grond in Voorschoten

Marieta Kroft
Voorschoten

Op de plek van de oude Rabobank vestigt zich over twee jaar een DIRK-supermarkt. Dat is Mark Niersman van het gelijknamig bouwbedrijf overeengekomen met Dirk-Jan van den Broek (D-winkels).

Van den Broek koopt niet alleen de ruimte voor de supermarkt van Niersman, maar ook de resterende 1500 vierkante meter winkelruimte en de daarboven gelegen appartementen. ,,De bereidheid om het hele complex te kopen, was voor ons de reden om in zee te gaan met Van den Broek’’, zegt Niersman. ,,Belangstelling voor alleen de vestiging van een supermarkt was er genoeg. Ik had er wel vijf op de stoep staan.’’ De grootgrutter die dus ook belegger is, gaat de 61 appartementen verhuren.

Slijterij

De supermarkt neemt 1000 vierkante meter in beslag. Wat Van den Broek met de overige 1500 meter gaat doen, is nog niet bekend. Niersman: ,,Afhankelijk van hoe de markt over twee jaar is, vestigen zij er wellicht een eigen slijterij, drogisterij of vakantiewinkel.’’

Met HEMA-baas Evert de Boer is Niersman overeengekomen dat de huidige in- en uitrit van de parkeergarage een inrit wordt. Nu de parkeergarage fors wordt uitgebreid, komt er een nieuwe uitrit.

Sloop

De sloop en achtereenvolgens de nieuwbouw op de kop van de Schoolstraat begint 15 september.

Voorschoten heeft al een Albert Heijn, Hoogvliet en Aldi in het centrum. In Noord-Hofland is een C1000 gevestigd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.