Arriva: een dag gratis met de bus om de nieuwe dienstregeling te vieren

Arriva: een dag gratis met de bus om de nieuwe dienstregeling te vieren© ANP

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

Henk Spaanderman draagt een grote gele jas met daarop de tekst ’service & veiligheid’. Het valt op, die man moeten de busreizigers hebben. Hij heeft het zondag razend druk op het Leidse busstation. De nieuwe dienstregeling is ingegaan. Dag Connexxion, welkom Arriva.

De elektronische borden boven de bushaltes op het station doen het nog niet. En ook langs de verschillende routes geven de informatiebordjes nog niet de juiste informatie. ,,Afgelopen nacht is Arriva heel druk geweest om dat voor elkaar te krijgen’’, zegt Spaanderman zondagmiddag. ,,En vannacht gaan we weer op pad. Hopelijk is die klus maandagochtend geklaard.’’Er zijn veel vragen, maar weinig échte klagers. Het is een slimme zet van de busmaatschappij: op de eerste dag van de nieuwe dienstregeling mag iedereen gratis mee. Om te wennen, om de nieuwe bussen te bekijken, of gewoon, om even lekker vanuit het Groene Hart naar de kust te rijden.

Arriva-directeur Anne Hettinga viert op datzelfde moment met een delegatie van de provincie feest in Fort Wierickerschans in Bodegraven. De busmaatschappij heeft circa 230 gloednieuwe bussen in gebruik genomen voor de concessie Zuid-Holland Noord. Het contract heeft een looptijd van acht jaar met een optionele verlenging van twee jaar; de contractwaarde bedraagt 750 miljoen euro. Comfortabele, milieuvriendelijke bussen - meldt Arriva - met gratis WiFi en de mogelijkheid om gratis een fiets mee te nemen.Wat is er aan de hand?, vraagt een vrouw op het station. Nieuwe buslijnen, zegt een ander. ,,Een puinhoop natuurlijk. Maar over een tijdje zijn we er vast aan gewend.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.