Tegels van Rijnsburgs fietspad los door droogte

Tegels van Rijnsburgs fietspad los door droogte
Rijnsburg

De provincie Zuid-Holland heeft dinsdagochtend snel een Rijnsburgs fietspad gerepareerd nadat het door de droogte onbruikbaar was geworden. De tegels van het fietspad langs de Noordwijkerweg in Rijnsburg lagen de hele maandag los.

De Katwijkse gemeentewoordvoerder denkt dat het door de droogte komt. ,,Twee weken geleden hebben we hetzelfde gehad’’. Katwijk waarschuwt sindsdien voor de hobbelige fietspaden, onder meer op de website.

De provincie en Katwijk zijn al helemaal op hun hoede na het incident in Leiderdorp, afgelopen zondag. Een scooterrijder viel toen hard van zijn voertuig, nadat hij over een losliggende tegel reed.

Dat fietspad viel net als het Rijnsburgse pad, uit elkaar door het gebrek aan neerslag. Soortgelijke ongelukken vinden in het hele land plaats.

Volgens de woordvoerder controleert Katwijk iedere ochtend de drukste betegelde fietspaden. ,,Door de droogte maken boomwortels de fietspaden kapot, we weten dus waar we moeten kijken’’.

De wortels snakken naar water en reiken daarom verder dan normaal. Toch stonden er bij het Rijnsburgse fietspad geen bomen in de buurt. De combinatie van droogte en druk zorgt ervoor dat tegels overal omhoog kunnen schieten.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek