Olivier keert terug in wielerpeloton bij LottoNL-Jumbo

Daan Olivier als prof, nog voor Giant.© Archieffoto

ANP
Oegstgeest

Daan Olivier (23) keert terug in het wielerpeloton. De Oegstgeestenaar is voor de komende twee jaar vastgelegd door Team LottoNL-Jumbo.

Olivier stopte ruim een jaar geleden bij Giant en begon met een studie economie. Hij heeft nu echter besloten terug te keren op het hoogste niveau.

Olivier worstelde in 2013 met verschijnselen van overtraining. Daarna kreeg hij naar eigen zeggen steeds minder plezier in zijn sport.

Nu is hij echter blij dat hij terug is. ,,Het is altijd mijn droom geweest om voor dé Nederlandse wielerploeg te gaan koersen. Na een prettig gesprek met het team wist ik meteen dat het goed zat. Bij Team LottoNL-Jumbo krijg ik door trainingsbegeleiding en coaching de tijd om mij verder te ontwikkelen als sporter en ook als persoon.''

Olivier, die door LottoNL-Jumbo als een talententvolle klimmer wordt gezien, rijdt de komende maand nog een aantal wedstrijden als elite om vanaf januari als professioneel wielrenner aan de slag te gaan. ,,Ik was de balans kwijt tussen focus en ontspanning. Plezier is voor mij het belangrijkste en dat heb ik teruggevonden op de fiets.''

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.