Verkeerschaos bij toegang milieustraat

Loman Leefmans
Leiden

Het is er altijd druk, maar door nieuwe afvalregels van de gemeente ontstaan er nu stevige stadsfiles op industrieterrein De Waard.

Vooral op zaterdag is het gebied bij de JC de Rijpstraat en Willem Barentszstraat een heisa. Daar zitten enkele publiekstrekkers in een hoek van het bedrijventerrein, zoals de milieustraat, kringloopwinkel Het Warenhuis, het gemeentelijk fietsdepot, de Voedselbank en nog enkele kleinere bedrijfjes, organisaties en instanties. ,,Het is hier net een woonboulevard’’, zegt Ton van der Meer, oud-bestuurslid van de ondernemersvereniging. ,,Hoewel het met elkaar in tegenspraak lijkt, zie je zelfs rijen auto’s voor de Voedselbank. Hoe dan ook, de drukte is voor de reguliere bedrijven hier geen probleem.’’

Het gedrang is dit jaar beduidend groter geworden doordat de gemeente voor het ophalen van grofvuil voortaan dertig euro in rekening brengt. Dus gaan veel Leidenaars het zelf brengen bij de milieustraat aan de JC de Rijpstraat. Waardoor opstoppingen ontstaan tot voorbij de Admiraal Banckertweg. De gemeente is verheugd dat de milieustraat goed wordt bezocht, ook doordeweeks. De bezoekersaantallen worden bijgehouden en mocht het over enkele maanden nog steeds nodig zijn, dan worden de openingstijden aangepast.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.