Lisse na ’verschrikkelijke wedstrijd’ in finale nacompetitie

Patrick Moeke
Lisse

Op papier leek het slechts een formaliteit voor FC Lisse te zijn om op sportpark Ter Specke de eerder geboekte 5-2 zege uit Dongen vast te houden. In de praktijk bleek dat kunstje nog kouder te zijn dan het op voorhand al leek. Lisse won opnieuw (2-1) van de tegenstander uit Noord-Brabant en verzekerde zich zo van een plaats in de finale van de nacompetitie.

„Verschrikkelijk”, zo omschreef Lisse-trainer Robbert de Ruiter de wedstrijd tegen Dongen. „Het was voor voetballiefhebbers niet om aan te zien. Gelukkig was het resultaat voor ons wel goed.”

Heel even leek het spannend te worden in Lisse toen invaller Mart van Bree kort na rust de 0-1 tegen de touwen schoot. De bezoekers hadden nog twee doelpunten nodig om over twee wedstrijden op gelijke hoogte te komen. Het was veel te veel van het goede geweest voor Dongen dat over het algemeen een onmachtige indruk maakte vond ook Lars Rauws. „Na dat doelpunt trapten we het gaspedaal in en zag je dat we een stuk beter waren. Nee, ik heb geen moment het gevoel gehad dat we vandaag nog in de problemen zouden komen.”

Vorige week in Dongen stond Lisse na een helft op een 2-0 achterstand. De ploeg van De Ruiter begon zaterdag - zonder de gespaarde spelmaker Martin van Eeuwijk - een stuk sterker aan het duel. De schoten van onder meer Rowdy van der Putten en Oliver Rifai leverden niks op. Die kansjes bleken de hoogtepunten van de eerste helft te zijn. Lisse probeerde zakelijk als het was de bal in de ploeg te houden door veelal achterin rond te tikken. Daartegenover legden de Brabanders zich bij de situatie neer en werden in de eerste helft geen een keer gevaarlijk.

Lisse trapte na de 0-1 inderdaad het gaspedaal in en schoot via Van der Putten de gelijkmaker tegen de touwen. Tien minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend omdat een Dongense verdediger de bal met de hand toucheerde. Rik Vermeulen neemt normaal gesproken de penalty’s, maar gunde het zijn teamgenoot Rauws zijn eerste doelpunt namens Lisse. Rauws: „’Rikkie’ zei opeens: ’Lars, neem jij ’m maar.’ Dat was een mooi moment.” Alsof Rauws nooit anders had gedaan schoot hij de winnende treffer in het net.

Later op de dag werd duidelijk dat Lisse het in de eindstrijd van de nacompetitie op moet nemen tegen Harkemase Boys. De Friezen eindigden op de negende plaats in de derde divisie. „Wij zijn de favoriet”, vervolgde Rauws stellig. „Dat zijn we dit jaar al vaker geweest. Nu moeten we laten zien dat we daar mee om kunnen gaan.”

Zijn trainer De Ruiter is iets minder uitgesproken. „Het is een lastige ploeg. We hebben uit dik van ze gewonnen (1-5), maar twee maanden geleden thuis dik van ze verloren (0-3). We zullen flink aan de bak moeten.”

FC Lisse: Orlowski; Buijs, Valk, Zoontjes (60. Van Boxel), De Goede (62. Rifai); Rauws (75. Önal), Vermeulen, Stevens; Van der Putten, Olsthoorn, Fokkema.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.