Veroorzaker eenzijdig ongeval op N11 doet zich voor als passagier

© Foto: Politie Alphen aan den Rijn

Internetredactie
HAZERSWOUDE-RIJNDIJK

Een 30-jarige man uit Den Haag heeft zich vrijdagmiddag bij een eenzijdig ongeval op de N11 in Hazerswoude-Rijndijk voorgedaan als passagier. In werkelijkheid was hij de bestuurder van de auto die niet in het bezit was van een rijbewijs.

De man was met hoge snelheid met zijn auto uit de bocht gevlogen. Ter plekke werd hij geholpen door een agent, die op dat moment geen dienst had. Hij raakte niet gewond.

Toen agenten eenmaal op de plek van het ongeval was aangekomen, troffen ze de man aan bij de auto. Hij claimde dat de bestuurder van de auto ervandoor was gegaan.

De politie deed navraag bij de agent buiten dienst en die vertelde hoe de vork werkelijk in de steel zat. Deze had gezien hoe de auto verongelukte en hielp de bestuurder nog uit de auto. Dit bleek de 30 jarige man uit Den Haag te zijn.

Hij bleek zijn verhaal verzonnen te hebben omdat hij geen geldig rijbewijs had. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

De politie noemt het een wonder dat bij het ongeluk geen gewonden zijn gevallen. Het voertuig is via de middenberm over de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer gelanceerd en zijwaarts in een punt van een metalen hekwerk terecht gekomen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.