Knap eerst De Lasso maar op

Knap eerst De Lasso maar op

Knap eerst De Lasso maar op

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Na D66 spreekt ook Samen voor Kaag en Braassem uit absoluut geen voorstander te zijn van een tweede Veenderveld in Roelofarendsveen.

De partij meent dat Kaag en Braassem de pijlen moet richten op bestaande bedrijventerreinen.,,Laten we eerst de Lasso opknappen’’, zegt raadslid Petra van der Wereld namens de fractie.

Het gemeentebestuur heeft positief gereageerd op het voorstel van de provincie om in de Veenderpolder een nieuw bedrijventerrein op te zetten. ,,Het is fijn voor Leiden dat de Oostvlietpolder groen blijft. Maar wij houden ook van het groen en blauw in ónze gemeente. Eenmaal een bedrijventerrein, kan er niet meer worden teruggeschakeld naar een open weidelandschap’’, meent raadslid Petra van der Wereld.

Het CDA heeft daarentegen geen bezwaar tegen het plan. ,,We zijn voorstander van de ontwikkeling van Kaag en Braassem als recreatiegemeente, maar we kennen ook de beperkingen daarvan’’, zegt fractievoorzitter Karin van der Kaaden. ,,Economisch gezien zal toerisme nooit de grootste bouwsteen zijn. Dus moeten we ons in de toekomst ook richten op andere economische sectoren.’’

De christendemocraten gaan ervan uit dat zolang er geen geld en animo is voor een nieuw bedrijventerrein, de aanwijzing door de provincie geen enkele consequentie heeft. ,,Maar naar de toekomst gooien we bij voorbaat geen deur dicht.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.