Leiderdorper ziet jongen op gestolen fiets van zijn zus

Binnert Glastra
Leiderdorp

,,Ik doe geen aangifte hoor, daar heb ik mijn fiets toch niet mee terug'', dacht Hilmar Geuzendam (17) nog, toen haar fiets in november gestolen werd. Maar tot haar verbazing heeft ze sinds woensdag haar stalen ros weer terug. Haar broer zag 's middags rond 17.30 uur een man op haar fiets rijden.

Hij reed er zonder aarzeling achteraan met de auto en belde de politie. Die bleek in de buurt. De jonge fietser parkeerde bij winkelcentrum De Winkelhof, waarop de politie hem kon aanhouden. De veertienjarige jongen uit Leiden had de sleutel op zak.

Spatbord

Hilmar: ,,Mijn broer had de fiets een tijdje geleden voor me gerepareerd. Het spatbord zat los, dat repareerde hij met een speciaal ringetje. Daardoor zag hij nu direct dat het mijn fiets was.** De broer was extra alert, omdat hij dezelfde jongen een week geleden ook al zag fietsen op het rijwiel van zijn zus. ,,Hij kwam thuis en zei 'ik zag een vent op je fiets''', vertelt de Leiderdorpse. ,,Ik dacht 'nee joh, dat kan niet waar zijn'. Hij kon het niet hebben dat hij de fietser toen niet kon pakken. Gelukkig was hij nu met de auto toen hij hem zag en kon hij hem gelijk volgen.''

Tegen de jonge fietser is proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt door de politie verdacht van diefstal of van heling. Met behulp van de aangifte, die Hilmar gelukkig toch gedaan had in november, konden de twee bewijzen dat de fiets aan Hilmar toebehoort.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.