Wassenaarse VVD-fractievoorzitter wordt wethouder in Papendrecht

Marieta Kroft
Wassenaar

VVD-fractievoorzitter Anouk van Eekelen (39) uit Wassenaar wordt vanaf 29 augustus wethouder in Papendrecht.

Ze volgt Richard Korteland op, die burgemeester wordt van Meppel.

Van Eekelen is voor de functie gevraagd vanwege haar politieke ervaring, zowel lokaal als regionaal, in combinatie met haar kennis op het gebied van economie en financien. Van Eekelen reageert enthousiast. ,,Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.’’ Ze blijft in Wassenaar wonen omdat er over ruim anderhalf jaar weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen zijn en dus onzeker is of ze als wethouder kan aanblijven.

Van Eekelen was sinds 2010 raadslid in Wassenaar en werd een jaar later fractievoorzitter. Ze maakte roerige tijden mee, zoals de seksrel en een bestuurscrisis, waarbij alle wethouders opstapten. Ze was lijsttrekker toen de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 van acht naar vier zetels duikelde. De liberalen kwamen in de oppositie.

De eerstvolgende die Van Eekelen in de raad kan opvolgen is oud-raadslid Ankie Erwich. Of zij weer raadslid wordt is volgens voorzitter Jan Gieskes nog niet bekend omdat ze op vakantie is. De fractie in de nieuwe samenstelling kiest een fractievoorzitter.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.