Nuis en LottoNL-Jumbo alsnog akkoord

Kjeld Nuis.© ANP

EMMEN

LottoNL-Jumbo en schaatser Kjeld Nuis hebben alsnog een akkoord bereikt over langere samenwerking. De tweevoudig olympisch kampioen ondertekent een tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie. Nuis ontbrak anderhalve week geleden tijdens de start van de trainingen omdat hij niet tevreden was met de aanbieding die hem was gedaan.

,,Door omstandigheden heeft dit allemaal langer geduurd dan we allemaal hadden gewild, maar de intentie van beide partijen is altijd positief geweest’’, zegt teammanager Tim Senden. ,,Daarom zijn wij ook heel blij dat Kjeld ook de komende periode in het geel-zwart te bewonderen is.''

Nuis won in februari tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang goud op de 1000 en 1500 meter. Een jaar eerder veroverde hij op beide afstanden ook de wereldtitel. ,,Deze week heb ik een goed gesprek gehad met het management van de ploeg en hebben we geconcludeerd dat we nog altijd op één lijn zitten. Ik ben alweer enkele weken intensief aan het trainen en vind het fijn om me aan te sluiten bij het team. Voor het komende seizoen ben ik erop gebrand om mijn wereldtitels te verdedigen en ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in deze omgeving de meeste kans op succes heb'', reageert Nuis.

Ook coach Jac Orie is blij dat de 28-jarige schaatser aan zijn ploeg verbonden blijft. ,,Ik werk al negen jaar met Kjeld en ik heb hem zien ontwikkelen van groeibriljant tot absolute wereldtopper. Ik vind het hartstikke mooi dat we ook de komende jaren samen kunnen strijden voor de titels.''

Team LottoNL-Jumbo bestaat nu elf schaatsers: acht mannen en drie vrouwen. Thomas Krol, Joy Beune en Antoinette de Jong zijn nieuw bij de ploeg, die nu in principe compleet is. LottoNL-Jumbo, waar ook Sven Kramer voor rijdt, houdt nog de optie open om een plek te gunnen aan een stagiair.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.