Damian Kapojos wint juryprijs Beelden in Leiden

Winnaar Damian Kapojos bij zijn beeld.© Foto Taco van der Eb

Theo de With
Leiden

Damian Kapojos heeft met zijn beeld ’The Starship Affliction’ de Frans de Witprijs gewonnen. Die prijs wordt jaarlijks toegekend bij de opening van de openluchttentoonstelling Beelden in Leiden.

De Frans de Witprijs is voor het meest vernieuwende kunstwerk op de expositie. De jury wijst Damian Kapojos aan als winnaar vanwege het concept, de details en de potentie die hij als kunstenaar heeft. ,,Wij hopen dat hij zich in de toekomst nog radicaler gaat ontwikkelen’’, aldus juryvoorzitter Maarten Bertheux.

Ook Lillian Vlaun viel in de prijzen. Haar bovenmaatse vaas, geïnspireerd op vazen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden, verhuist na 3 oktober naar een plek op het Schuttersveld in Leiden. De ondernemersvereniging kiest elk jaar een sculptuur uit dat een jaar lang op die locatie mag blijven staan.

Beelden in Leiden blijft tot en met 5 augustus te zien op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Er staan tien sculpturen, gemaakt door kunstenaars onder de 35 jaar. Er zijn satellietexposities in het Rijksmuseum van Oudheden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.