Overvaller koster staat in mei terecht

Annet van Aarsen
Den Haag

De verdachte van de overval op de Leidse Hartebrugkerk, de 35-jarige Solomon O., hoort op 17 mei welke straf het openbaar ministerie tegen hem eist.

Die dag is in de agenda gezet voor de inhoudelijk behandeling van de strafzaak tegen O. Hij wordt verdacht van een uiterst gewelddadige overval op de koster van de kerk aan de Haarlemmerstraat op 15 september vorig jaar. O. zou de koster talloze malen met onder andere een zware koperen kandelaar op het hoofd hebben geslagen. Het openbaar ministerie legt O. een poging gekwalificeerde doodslag ten laste.

Dinsdag bleek tijdens een pro forma zitting dat de verdachte een nieuwe advocaat heeft, Cees Krijger, die werkt voor een kantoor dat gespecialiseerd is in onder andere tbs-zaken. O. is in het Pieter Baancentrum onderzocht.

Het OM gaat in mei opnieuw vragen om de vervroegde invrijheidsstelling van O. op te heffen. Hij was ten tijde van de overval nog niet zo lang vervroegd op vrije voeten na een gevangenisstraf voor overvallen op de Xenos en een boekhandel in Leiden. Een week voor het bloedige incident in de Hartebrugkerk vroeg justitie ook al om opheffing van de invrijheidsstelling maar dat werd toen door de politierechter afgewezen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.