Leidse vuilnismannen bij de rechter om strafontslag

Redactie Leidsch Dagblad
Den Haag

Sleept de gemeente Leiden er van alles bij de haren bij om van twee lastpakken af te komen, of hebben vuilnismannen Memet Sari en Marcel van den Berg echt collega's bedreigd en geïntimideerd om de reorganisatie van hun afdeling naar hun hand te zetten? Aan rechter G.P. Kleijn de lastige taak om het oordeel te vellen en daarmee de vraag te beantwoorden of de twee eind 2012 terecht strafontslag kregen. Donderdag bepleitten de twee partijen bij hem hun zaak.

Volgens de juristen van de twee vuilnismannen deugt er niets van het onderzoek dat de gemeente liet doen naar de vermeende bedreigingen, intimidatie en het aanzetten tot het doen van een valse aangifte. Dat onderzoek van bureau Hoffmann Bedrijfsrecherche zou niet meer zijn dan een stapel ongecontroleerde, subjectieve en onjuiste verklaringen.

Volgens advocatenbureau Capra, dat optreedt namens de gemeente, verkondigen de vuilnismannen en hun juristen klinkklare onzin. Van den Berg en Sari meten zich volgens advocaat Schoonhoven een slachtofferrol aan en schilderen hun vroegere werkgever onterecht af als een door rancune gedreven gemeente die geen middel schuwt om zich van hen te ontdoen.

Rechter Kleijn doet over zes weken uitspraak.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.