Omgevingsdienst: Alphen naar Midden-Holland

De omgevingsdienst geeft milieuvergunningen af en controleert of bedrijven en particulieren zich aan de wet houden.© Holland Media Combinatie

Annelies Karman
Alphen/Leiden

21 Voltijdsbanen van de Omgevingsdienst West-Holland gaan over naar de Omgevingsdienst Midden-Holland. Een groep medewerkers verruilt vanaf 1 januari de standplaats Leiden voor Gouda. De oorzaak hiervan is dat Alphen aan den Rijn overstapt.

Het gaat om werknemers die zich met Alphen bezig houden. Deze groep werkt nu nog vanuit het kantoor aan de Leidse Schipholweg. Een deel gaat vrijwillig, de rest wordt aangewezen. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

Reden voor de overgang is het feit dat Alphen uit de Omgevingsdienst West-Holland stapt. Deze organisatie, voorheen de Milieudienst, houdt zich bezig met milieuzaken. De dienst controleert bijvoorbeeld of particulieren en bedrijven zich aan de wet houden.

De gemeente Alphen aan den Rijn is vorig jaar gefuseerd met Rijnwoude en Boskoop. Boskoop zat al bij de Omgevingsdienst Midden-Holland. Dat de hele gemeente nu overgaat, heeft volgens een woordvoerder van de Omgevingsdienst West-Holland te maken met de ’politiek-bestuurlijke ambities’ van Alphen.

Alphen ziet het liefst dat de twee omgevingsdiensten fuseren. Die gemeente vraagt de organisaties een fusie ’serieus te onderzoeken’.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.