Handballers HVV ’70 komen tekort op NK

Hielke Biemond
Voorschoten

Van teleurstelling was bij HVV ’70 na een teleurstellend verlopen NK nauwelijks sprake. Dat zou niet passen bij de vrijblijvende manier waarop de Voorschotense handballers hun sport bedrijven. Veldhandbal heeft bovendien vrij weinig aanzien. Toch vond coach Dick Gijsman het jammer dat zijn team beide wedstrijden verloor.

Als districtskampioen had HVV ’70 stiekem gehoopt in Almere voor een enorme verrassing te zorgen. ,,Helaas hadden we het niet helemaal’’, zag Gijsman. ,,We zijn derde van Nederland geworden, zo is het ook, maar er had meer ingezeten.’’

Daarmee doelde hij vooral op de eerste wedstrijd van de finaledag, tegen Berdos. In al die jaren dat hij handbalcoach is, maakte Gijsman zelden zo’n bizar scoreverloop mee (39-37). ,,Het is te gek voor woorden om zó veel doelpunten te maken en toch te verliezen’’, sprak hij. ,,Maar als je niet verdedigt, wordt het zo’n ren-je-rot-wedstrijd.’’

Pas bij een achterstand van twaalf punten in de tweede helft ging het bij HVV ’70 enigszins draaien. Er werd weer verdedigd. De doelman ging ballen tegenhouden. Daardoor verkleinde de Voorschotense ploeg de achterstand nog tot twee punten. ,,De wedstrijd had iets langer moeten duren’’, merkte de coach op.

In de tweede wedstrijd, tegen de latere landskampioen Havas, legde zijn team het vooral in fysiek opzicht af (33-27). De thuisploeg had zes wisselspelers, HVV ’70 slechts twee. Dat zorgde voor flink wat krampverschijnselen.

,,Er zijn ergere dingen in de wereld’’, besloot Gijsman. ,,Maar ik had graag één potje gewonnen.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.