Uitbreiding JUB Holland kan doorgaan

Uitbreiding JUB Holland kan doorgaan
JUB Holland heeft na het winnen van de Tuinbouw Ondernemersprijs in 2017 weer reden tot juichen: Noordwijkerhout steunt de uitbreidingsplannen.
© Archieffoto
Noordwijkerhout

Als het aan de gemeente Noordwijkerhout ligt, gaat het licht op groen voor uitbreiding van bollenbedrijf JUB Holland. Een meerderheid van de gemeenteraad gaf daar deze week graag een zogeheten ’verklaring van geen bedenkingen’ voor af.

JUB wil de bestaande bebouwing aan de Robijnslaan uitbreiden met zo’n 5200 vierkante meter. Een kleine 1700 meter betreft de vergroting van een kas en daarnaast moet de bedrijfshal ruim 3500 vierkante meter groter worden.

De uitbreiding past niet geheel in het bestemmingsplan. Zo wordt de nieuwe loods tien meter hoog en krijgt deze een plat dak, terwijl formeel een goothoogte van acht meter en een nokhoogte van tien meter is toegestaan.

De PvdA probeerde in de gemeenteraad middels een motie voor elkaar te krijgen dat een besluit werd uitgesteld om nog eens goed duidelijk te krijgen of het plan kan worden aangepast, zodat het wel aan de regels voldoet. De partij kreeg alleen GroenLinks en NZLokaal mee.

De coalitiepartijen CDA, VVD en D66 vinden dat het ’prijswinnende, gewaardeerde en zeer duurzame bedrijf’ de ruimte moet krijgen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek