TOV peilt stemming ondernemersfonds

Erna Straatsma
Teylingen

De Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) houdt op 23 september een extra ledenvergadering. Dit gebeurt op verzoek van 35 leden, die willen dat het TOV-bestuur zijn plan voor een lokaal ondernemersfonds terugtrekt.

TOV-voorzitter Hans Oudshoorn zegt dat het TOV-bestuur niet van plan is de eis van de dertig leden in te willigen. ,,Dat kan helemaal niet. Het ondernemersfonds gaat door, daar heeft de gemeenteraad vorig jaar al een besluit over genomen.’’

De dertig leden die om een ledenvergadering hebben gevraagd, onder leiding van Nicolet van Steijn, stellen dat nooit een peiling is gehouden. Ze verwijten het TOV-bestuur te veel een eigen koers te varen.

,,De leden willen dat we het ondernemersfonds in stemming brengen, maar dat gaan wij niet doen’’, zegt Oudshoorn. ,,Dus het gaat woensdag vooral om de vraag of de leden nog vertrouwen in ons hebben.’’

De extra ledenvergadering is een besloten bijeenkomst, die wordt gehouden bij Dekker Sport in Warmond. ,,We hebben al onze leden hier per mail voor uitgenodigd’’, zegt Oudshoorn.

De kritische TOV-leden hebben samen met andere ondernemers de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT) opgericht, die actie voert tegen een ondernemersfonds. Meer dan 200 ondernemers steunen de VOT, die bezwaar maakt tegen een verplichte heffing op de onroerend-zaakbelasting.

De gemeenteraad heeft eind vorig jaar, onder een aantal voorwaarden, ingestemd met de komst van een ondernemersfonds. In oktober besluit ze definitief over invoering in 2016.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.