Aannemersbedrijf Huurman begint bouw van Asian Library

Onze verslaggever
Leiden

Op het dak van de Leidse Universiteitsbibliotheek verrijst komende maanden een nieuwe verdieping voor de Asian Library.

Aannemersbedrijf Huurman is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van grind en isolatiemateriaal op het dak van de bibliotheek aan de Witte Singel in Leiden. Komende week wordt de bouwplaats ingericht en omstreeks 15 juni wordt begonnen met de bouw.

Een belangrijk moment is als een deel van het overstekende dak en de kenmerkende ’kantelen’ van de huidige constructie worden afgezaagd. Daarna gaat het snel: naar verwachting is de bouw van de Asian Library in december voltooid. Het nieuwe gebouw is een lichte constructie met glazen wanden en een binnentuin die met Aziatische flora wordt beplant.

De Asian Library, die duizend vierkante meter groot wordt, bevat een leeszaal, een daktuin, een bioscoopzaal, zalen voor vergaderingen en symposia en werkkamers voor onderzoekers die zich met de studie van Azië bezighouden. De studieruimten krijgen alleen kasten met handboeken. Gespecialiseerd materiaal kunnen de gebruikers aanvragen; speciaal hiervoor heeft de UB een kelderetage ingericht met 5,5 kilometer vooral Aziatisch materiaal.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.