Roomburg wil twee nieuwe hockeyvelden

Sebastiaan van der Lubben
Leiden

Dat het hoofdveld van hockeyclub Roomburg aan de Van Vollenhovenkade toe is aan een nieuwe toplaag, daarover zijn alle partijen het in de Leidse gemeenteraad eens. Maar is het niet goedkoper om nu al twee velden te vervangen? In de berekeningen van sportwethouder Frank de Wit niet, Julius Terpstra (CDA) en Aad van der Luit (D66) vermoeden van wel.

Julius Terpstra (CDA) herinnerde wethouder De Wit en zijn collega-raadsleden eraan, dat vorig jaar nog sprake was van het vervangen van twee velden en niet alleen van het hoofdveld. Hij kreeg bijval van D66-raadslid Aad van der Luit, die graag een onderzoek ziet waarin de meerkosten van een tweede veld nog eens worden ingeschat.

Het vermoeden van Terpstra en Van der Luit is dat er kosten kunnen worden bespaard als nu voor twee in plaats van een veld wordt gekozen. In een keer twee velden vervangen is goedkoper dan twee keer een veld, is hun redenering. Wethouder De Wit heeft echter haast: het hoofdveld is voor het komende seizoen afgekeurd. Een tweede nieuw veld zou ook te duur zijn en niet geschikt voor schoolsport en kinderen uit de buurt.

Die argumenten overtuigden Terpstra niet. Roomburg wil zelf graag twee nieuwe velden en kan daar, naar eigen zeggen, ook geld voor vinden. De buurt en de omliggende scholen zouden dan van het derde veld van de club gebruik kunnen maken. Het CDA-raadslid gaat aan de slag met een voorstel om ook een tweede veld te vernieuwen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.