'Kwaliteit van de koeien goed' op 77e Vebo in Rijpweteirng

Redacteur Leiden
Rijpwetering

De 65 koeien en 55 kalveren die zaterdag tijdens de 77e Vebo in Rijpwetering werden gekeurd, waren er minder dan andere jaren. En ook zijn er geen schapen, pony's en geiten meer te bewonderen. Maar alcapa's waren er wel. En de streekmarkt. Vele honderden bezoekers trokken naar het Hertogspark. De sfeer was weer als vanouds.

Langs de ring hoorde je bezoekers zeggen dat ze geen verschillen zien tussen de keurig opgepoetste koeien. Maar die verschillen zijn er wel degelijk, zegt keurmeester Addy Moree uit Oud-Beijerland. Wat hem opvalt is dat de kwaliteit toeneemt in Rijpwetering. Dat wil onder meer zeggen dat de uiers en spenen goed zijn geplaatst, de spieren op de juiste plek zitten en de koeien een 'krachtig beenwerk' hebben.

Hoewel er veel prijswinnaars in de diverse categorieen vielen, zijn er twee algemeen kampioenen. Bij het roodbont vee is het de koe van familie Hoogerbrugge uit Woubrugge en bij het zwartbont vee gaat het om de koe van Dennis Vork uit Noorden.

Bij de kinderen die met hun kalfje in de ring mochten lopen, gingen de eerste prijzen naar Fleur Edelaar uit Hoogmade en Renske Groot uit Aarlanderveen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.