Vrijwilligersprijs Leiderdorp voor Zomers Palet

Vrijwilligersprijs Leiderdorp voor Zomers Palet. Archieffoto

Vrijwilligersprijs Leiderdorp voor Zomers Palet. Archieffoto

Redactie Leidsch Dagblad
leiderdorp

De vrijwilligersprijs 2013 voor Leiderdorp is gewonnen door vrijwilligers van stichting Pluspunt, die onder de naam Zomers Palet uitstapjes voor ouderen organiseren.

Burgemeester Laila Driessen overhandigde de prijs, een cheque ter waarde van 800 euro, zaterdag aan Pluspunt-directeur Marijke van Pernis. Zij deed dat op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Driessen prees de 25 vrijwilligers van Zomers Palet, die ouderen in de voor velen van hen stille zomervakantie laten zien wat er allemaal te doen is in Leiderdorp.

Prijzen waren er ook voor de vrijwilligers van jongerencentrum Dwars en het Afasiecentrum Leiderdorp. Zij kregen een cheque van 600 euro.

De burgemeester reikte de zilveren speld van de gemeente Leiderdorp uit aan de man die zij - vertelde ze - op haar kennismakingsrondje door het dorp elke keer tegenkwam: Joop van Huut. ,,Waar haalt u de tijd vandaan’’, vroeg ze aan Van Huut, die voorzitter is van de schooltuinvereniging, bestuurslid van de volkstuinvereniging, vrijwilligerswerk doet bij voetbalclub RCL en de parochie De Menswording, en ook nog fractieassistent is van het CDA. Die partij, waarvoor Van Huut ook in de gemeenteraad zat, eerde de Leiderdorper in december vorig jaar nog als ’supervrijwilliger’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.