Bijna een ton voor Leidse Vrijplaats

© Archieffoto: Hielco Kuipers

Annet van Aarsen
Leiden

Het VSBfonds, het Oranje Fonds en het Leidse WOZfonds schenken respectievelijk 50.000, 25.000 en 19.000 euro aan Vrijplaats Leiden: 94.000 euro in totaal.

Samen met een bedrag van meer dan 50.000 euro, die supporters met twee crowdfundingcampagnes bij elkaar hebben gebracht, is dat een opsteker voor de vrijwilligers die het voormalige fabriekspand van Tieleman en Dros aan de Middelstegracht tot vrijplaats ombouwen.

Zij bouwen onder andere aan een (weggeef)winkelruimte, een ontmoetingsruimte, een multifunctionele zaal, een theater en andere werkruimten en voorzieningen.

Bestuurslid David Heijkamp: „Deze donaties zijn echt een geweldige steun in de rug voor al onze vrijwilligers die - ook tijdens de hete zomermaanden - stug door klussen aan een bijzondere plek in de stad. Met bijvoorbeeld de nieuwe entreepui wordt dit gelukkig ook voor steeds meer mensen zichtbaar. De financiering van de verbouwing van Vrijplaats Leiden, met name van de inrichting van de ruimtes, is overigens nog niet helemaal rond.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.