Steun voor komst supermarkt Ter Aar

Supermarkt.© ©TON KASTERMANS FOTOGRAFIE/DANI

1 / 2
door onze verslaggever
Ter Aar

De komst van een supermarkt achter de Intratuin in Ter Aar krijgt steun van veel dorpsbewoners. Dat werd maandagavond duidelijk tijdens een informatieavond in sporthal De Vlinder.

Veel ondernemers keren zich tegen de komst van een extra supermarkt achter de Intratuin. Maar op de informatieavond kwamen opvallend veel voorstanders van een supermarkt af.

In maart van dit jaar nam de gemeenteraad van Nieuwkoop een voorbereidingsbesluit, om de komst van een supermarkt met in ieder geval een jaar uit te stellen, gezien de weerstand tegen dit plan.

,,Het is mijn intentie om uitvoering te geven aan dit voorbereidingsbesluit’’, aldus wethouder Antoinette Ingwersen, doelend op bestuurlijke pogingen om de supermarkt tegen te houden. ,,Ik zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen.'' Hoeveel miljoenen euro's dat mag kosten aan schadevergoeding voor de projectontwikkelaar; dat is een keuze die volgens Ingwersen bij de politiek ligt. Maar veel inwoners blijken de komst van een extra supermarkt helemaal niet erg te vinden. Mariska Valentijn: ,,Ik vind een supermarkt prima.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.